mariaelisabethc.blogg.se

Nyårsresumè

Publicerad 2014-12-29 13:07:30 i Familj, Gravid!, Kärleken, Livet,

Har världens finaste lilla kille i min famn,han äter och växer och bara på de här dagarna under julhelgen har han börjat vända sig från rygg till sidan. 
 Året har verkligen varit helt otroligt turbulent,kaotiskt,fantastiskt och helt omvälvande. Började med att vi flyttade till vår fina fina lägenhet på Kungsholmen och vips så plussade vi och vi skulle bli föräldrar!? Inte kunde jag väl ana hur det här året skulle bli. 
 En enda lång transportsträcka till förlossning. Och så plötsligt kom han. Vår finaste Jacob. Allt annat under året är liksom lite dimmigt och luddigt. Mycket fokus låg i magen och min egna kropp för att orka alla 9 månader. Men det gick fint. Allt tack vare vänner och familj och min fina sambo,världens bästa pappa. 
 Måste säga att av allt jag läste innan bebis kom känns som jag la helt fel fokus på fel saker. Oroa mig för kläder,vagnsort,vad som skulle packas i bb-väskan. I efterhand är det ganska oviktigt. Hade mer velat veta att amning är kämpigt,att man får faktiskt ge en nyfödd bebis napp eller mat i flaskan. Det går att ha bebisen sovande i sin säng,bara man är fullt fokuserad på hur man själv ligger och ger bebisen ett eget space,det har iallafall funkat för oss. Att man får prova sig fram,i allt och göra sina egna rutiner och inte oroa sig för hur andra gör. Lättare sagt än gjort. Men jag kämpar för att leva så. 
Men det här med egentid. Det är något jag måste jobba på. Inse att det är jag,sambo och Jacob. Min egna lilla fina familj. Så mycket kärlek. Tror jag spricker att jag fått så fina killar i mitt liv. 

 Kan avslöja att på nyårsafton,för exakt 1 år sedan onsdag var vi på nyårsfest och innan 12-slaget fick alla varsin sten. 

 På den stenen skulle man sätta fast ett snöre med ett meddelande på,en önskan för 2014,som vi sen skulle få kasta ner i ett gruvchakt fullt av vatten,en sorts önskebrunn. 
 Jag tog lappen och skrev att jag önskade att jag och Martin skulle få bli föräldrar. Och nu snart ett år senare sitter vi med vår finaste lilla kille! 
Drömmar slår in <3 
Önskar inget annat för nästa år än att vi alla ska få vara friska och lyckliga och längtar till att få se Jacob växa och bli större och upptäcka världen. 

Gott nytt år alla fina! 


Här är stenen med min önskan 




Vilken tur!

Publicerad 2014-12-21 22:12:44 i Familj, Kärleken, Livet,

Vilken tur att den här ensamna mamman har en fin sambo,och fina vänner!!
Veckan som gått har varit den tyngsta,nere på botten stundtals. Vill inte känns så mer och jag ska göra mitt bästa för att ta mig uppåt. 
 Fick fina blommor i fredags. Gjorde viltfärsbiffar och drack ett glas rött till. 
 Fick ur mig det jag känner och fick sova gott den natten.
 Var ensam igår kväll,sambo fixade hämtpizza innan han gick och jag drog igång Love actually och sen The holiday och mös själv i soffan. Men sen hade jag en timme av katastrof då Jacob skrek oavbrutet och ville inte bli tröstad,inte ens mat tröstade. Det gjorde så ont i mitt mammahjärta. 
Tillslut blev vi vänner igen och däckade i sängen tätt intill varann och sov nästan hela natten. 
 Idag drog vi ut på stan och fixade sista klapparna och tog en fika innan vi gick hemåt. Nu är det sista stöket innan imorgon och det blir läkarbesök på BVC och sen imorgon åker vi. 
Kanske blir en god jul iallafall 


Äntligen kom dom!
Marmormuggarna som jag väntar på sen i oktober!??

Har blivit en riktig lattejunkie





Ensamhet

Publicerad 2014-12-18 15:37:07 i Livet, Ångest,

En svacka. Ganska långt nere just nu. Tappat mig själv lite,eller så är det mitt nya jag som jag sakta anpassar mig till. Längtar till föräldragruppen sätter igång efter nyår. Jag behöver det. Det sociala. Jag är inte redo för långa utflykter än med lilleman. Inte ensam. 
 Trodde verkligen inte att ensamheten skulle tära så mycket på mitt psyke. Det är verkligen inte bebisen eller sömnbristen som gör mig ledsen. Det är ensamheten.. 

God jävla jul

Publicerad 2014-12-15 17:15:50 i Familj, Livet,

Kan inte hjälpa att den när julhetsen bara gör mig anti. Har lyckats köpa de julklappar jag borde och ändå känner jag mig helt missnöjd och känner att jag inte gett tillräckligt. Fan! Alla dessa måsten,känner mig så jäkla nere och vill bara att julen är över nu. På nåt sett har julen alltid blivit en röra av missnöjen och missförstånd och hets. Vill bara lägga mig och sova och dra fram klockan ett år. Då ska julen bara bli för Jacob skull! Pyssel,bakning,tomten och julklappar,julgran. 
Bullshit alla vuxenklappar! 

Förlåt min aggressiva och negativ ton,
Men förra julen blev katastrof och min största rädsla är att den blir likadan i år.








En mammas bekännelse

Publicerad 2014-12-11 14:40:38 i Familj, Kärleken, Livet,

 6 veckor har jag hunnit vara mamma nu. Kanske de mest kaotiska veckorna i mitt liv hittills. Vi gick in med inställningen att ta en dag i taget.ta varje strid,en i taget. Har lärt oss allt från början,shit,jag hade inte ens bytt blöja någonsin innan Jacob kom. Hur jag grät första dagen hemma från BB eftersom det gjorde så ont att amma. Hur paniken kom när Jacob skrek och vi inte visste vad han ville. Hur jobbigt det är när man inte hinner borsta tänderna helt o hållet,när man inte duschat på två dagar,hur hormonerna rör till det,hur fett hår man har,bristningarna på magen,läckande bröst och mjölkfläckar på kläderna,alla nya sömnställningar för att man delar säng med en till liten person,hur otroligt mycket blöjor en liten bebis kan förbruka,hur man undrar om man någonsin kommer kunna sova en hel natt utan att vakna flera gånger under natten,hur kroppen förändrats och hur otroligt jobbigt första toabesöket efter förlossningen verkligen var,hur man får slänga i sig frukost,lunch,middag och hur man saknar att fixa iordning sig,göra sig fin för sambo,hur rädd man är att relationen ska förändras negativt.Att komma ihåg knipövningar,att undvika familjeliv.se och att inte ta åt sig av alla pekpinnar dör ute,att försöka sova när bebis sover men allt man vill är att sitta och titta på sitt mirakel. 
 Hur man saknar sitt jobb,spontana turerna på stan,vin med vänner och sena nätter ute i city. 

Och hur jag saknar de vänner jag inte sett på ett tag,eller dom som bara slutat höra av sig...
 
 Men så vet jag,att det jag önskade och längtade efter var precis det här. Nu ligger han här i min famn. Liten brunhårig perfekt liten kille och kärleken är redan enorm. Hade jag fortfarande jobbat,shoppat och druckit vin hade jag ändå känt mig otillräcklig och inte harmonisk i livet. Och tids nog kommer jag kunna kombinera mammalivet med precis just det där. 

 Jag är så fruktansvärt stolt över mig o sambo hur vi kommit så här långt. Snart jul och även om prinsen är så pass liten så ser jag ändå så fram emot att fira med våra familjer och se hur älskad och bortskämd han redan är vår lilla kille. 
 Ser så fram emot nästa år när han bara kommer växa och växa och bli en social liten person. Älskar min lilla familj. Bars det är så häftigt. Jag har en egen liten familj, mitt hjärta blöder <3 


Bästa faster,farbror o kusin skicka på posten <3




Rödvin och julklappar

Publicerad 2014-12-07 14:53:40 i Livet,

Nu var det ju så att den här mamman hade tänkt njuta, verkligen njuta,av ett glas rött vin igår kväll. Vi är ute vid landet och tänkte passa på. Fail. Inte gott,inte samvete nog. Det var inte bara rätt. Är så besviken! Men skitsamma. Det är ju bara vin. 

 Imorgon blir det fullt schema. BVC på förmiddagen och sen på kvällen blir det huset fullt med kolleger! Ska bli så himla roligt! Ska nog baka något gott,och bjuda på glögg. Imorgon börjar Misikhjälpen också,årets höjdpunkt! 







Julplanering och bebeisskratt

Publicerad 2014-12-05 11:36:20 i Familj, Kärleken, Livet,

 Vi har hållt oss inne nu i 2 dagar. Varför gå ut när vi kan mysa inne? Vi sover till halv 10 varje morgon och jag vaknar oftast av att lilleman ligger o grymtar för sig själv. När jag tänder taklampan så går han igång och tittar och skrattar och kan ligga där i en kvart och bara kolla. Det tackar jag för,då hinner jag fixa och kasta i mig frukost. Fantastiska lilla kille. Redan så stor. Tror han kommer ha nått 5 kg på invägningen på måndag. 5 kilo!

 Vi har förresten kört Linas matkasse i veckan nu. Älskar det! God mat och enkla recept att följa. Tror på att fortsätta!

Äntligen fredag! Lite familjehäng i helgen och på måndag kommer äntligen mina fina kolleger hit!! Min andra familj <3


Tänk när han låg i magen. 
Och så kom han ut sen.
Den finaste i världen


Om

Min profilbild

Sambo,mamma till Jacob,Kungsholmsbo,marmor och mässingstokig, kaffeberoende med huvet fullt av ångest,humor,glädje,konstigheter och massa kärlek. Älskar livet!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela