mariaelisabethc.blogg.se

Lyx njutning resultat

Publicerad 2015-01-30 16:59:26 i Familj, Kärleken, Livet,

 Fredag Och inte vilken fredag som helst. Det är 1 år sen vi flytta in i vår lägenhet.Som jag bara älskar lika mycket fortfarande. 
 Och sen bara tanken på att världens finaste lilla kille ligger här brevid och leker fint är svindlande. Blir god middag,tryffelsalami och ost,med bubblor ikväll. Har till och med dukat vid stora bordet,inte i soffan!? Väntar på min fina man. I september är det sju år sen. 

Varje dag, varje vecka, varje månad är det likadant. Jag väntar alltid spänt på att han ska komma hem. Jag blir alltid lika glad varje gång jag hör hans nyckel i dörren till vårt hem. Samma trygga känsla som varje dag sköljer över mig så fort vi är tillsammans igen. Jag längtar alltid efter honom. 

Så stor han blivit<3

Min nya tradition! Fredagsfika!
Älskar allt som är bullar,kakor,småkakor 

Snart min,Unnar mig!








Banta hjärnan!!

Publicerad 2015-01-28 13:46:16 i Familj, Kärleken, Livet, Ångest,

 Har blivit så himla arg på mig själv på senaste. Hur mycket jag stressar fram,glömmer nuet och bara väntar och förväntar mig framsteg. Hur jag har missunnat mig själv att ta det lungt.  
 Det är en ständig stress att se till att din bebis ska göra framsteg varje dag,själv ska man tänka på vad man stoppar i sig?gå ner alla gravidkilon,våga visa sig i sommar på stranden? Låt inte bebisen sova i er säng! Ut och rör på dig! Träffa folk men akta er för stora folksamlingar,och träffa inga barn,AKTA er för RS-viruset. Undvik kollektivtrafik! 
Hitta tillbaka till din stil efter graviditeten! Få platt mage på 3 veckor! 
Ät inte rött kött! Låt inte ditt barn ligga ner för mycket så huvet blir platt.. 
Vet inte om det är mitt egna fel att jag har de här tankarna,men det kan inte bara vara jag???

 Nä. Nu får det vara nog. 
Lättare sagt än gjort... 
Men jag ser ut som jag gör. Jag äter det jag vill och vår kille sover gott hela natten hos oss och jag ammar vart jag vill och alla gör på sina egna sätt och hittar sina egna vägar. Bra så. 

 Haft en rackarns morgon. La bort telefonen och all social media,drog igång kaffebryggaren,Spotify och barnvisor på hög volym. Har skrålar och aktiverat vår lilla kille till 1000 och bara varit lekmamma samtidigt som jag tvättar och torkar. supermorsa va?? 
För att jag vill <3


Älskar min lilla plutt 



 

Cityliv

Publicerad 2015-01-26 11:10:41 i Familj, Kärleken, Livet,

Sista dagarna av januari kvar. Sitter i soffan efter en liten promenad till Ica. Idag stannar vi inne resten av dagen. Är helt slut i huvet efter en helg full av intryck.
 I lördags var det kaos med lilleman,det händer nog mycket i denna lilla kropp just nu. Otröstlig och orolig och så mycket vilja och envishet. Men trots en lång kväll innan gullis somna hann vi sitta i soffan helt själva jag och sambo framför en film och med ett glas rött. Men samtidigt så mysigt att kunna krypa ner brevid den finaste lilla killen och somnade gott. 
 Igår söndag drog vi ut på stan. Gick hela vägen in och sen hela vägen hem. Jag hann gå all in på shopping. Lite kläder till mig och kläder till Jacob och nått som jag kikat länge på blev äntligen mitt! Gullis sov i vagnen i 4 timmar ?! Och sen,helt plötsligt,när vi kommer hem och lägger honom o gymet så vänder han sig från rygg till mage!!! Helt otroligt! Vad stolta vi är!! Nu kommer det inte bli en lugn stund här hemma. Nu börjar det. Snart är det kryp och gång! Älskar det! 

Igår hade vi riktig söndagsbrunch innan promenaden.Äggröra,croissant,avokado och smoothie. Älskar frukost! 


Herregud!!!

Publicerad 2015-01-25 20:52:52 i Kärleken, Livet,

Han vänder sig från mage till rygg. Lätt som en pannkaka och nu vill han inte göra annat! Stoltaste föräldrar som minns tillbaka när han var yttepytteliten


Hjärtis! 


Bebisspråk

Publicerad 2015-01-23 17:17:40 i Familj, Kärleken, Livet,



Det här är inte vem som helst.
Det här är nämligen den som får våran kille att prata och prata och prata. 
De verkar ha en komplicerad relation.
Det börjar soft och fint och eskalerar till en form av provokation från sköldpaddans sida som gör att Jacob blir fruktansvärt upprörd!!


Det är så otroligt rörande och se hur gullisen utvecklas. Nu helt plötsligt sitter han och pratar i sin sitter och nyss var han så yttepytteliten.


Nu tar vi helg! 







Föräldrargrupp-Premiär!

Publicerad 2015-01-23 08:53:05 i Familj, Kärleken, Livet,

Vakna med en napp i ryggen och en bebis tätt tätt intill min mage. Haft bebismys i sängen hela morgonen. Jacob har verkligen gått igenom förändringar den här veckan. Tänker att måndagens trots och gnäll resulterade i att han nu hittar sina fingrar mer och mer och nu börjar prata på ett helt annat sätt! Älskar sånna här förändringarna. 
 
 Igår var det föräldrargrupp-premiär!! 
Så spännande och befriande. Massa föräldrar och nya fina bebisar. Alla med samma typ av oro och " problem" så det här ska nog bli bra. 
Jacob satt länge och väl i mitt och Martins knä och bara tittade. Tänker att det kanske är därför han sovit lite vilt och oroligt? Kanske drömt om alla dessa nya ansikten och intryck? 

Vi ska mysa en stund till och sen börja dagen. Hoppas på en lång promenad idag och sen en lugn helg med lite shopping. Mama needs a new pair of jeans! 

Min lilla lilla Superman

Har fått massa ny mat och frukostinspo! 
Matlusten och inköpslistor. 
Så jäkla taggad och inspirerad

Jacob fick världens sötaste vinterskor
av sysslingen Ludde för några veckor sen. Får se om de kan tänkas passa herrn. Dör av gullighet när de står i vår hall bland våra vuxenskor 







Min förlossning

Publicerad 2015-01-21 13:33:37 i Familj, Gravid!, Kärleken, Livet,

 Smärtan i ryggen var olidlig,helt vidrig. Det var verkligen det värsta. Allt annat skulle jag kunna ta igen,göra om,nu om så behövdes. Men aldrig mer det där otroliga trycket i svanken. 
Så här i efterhand är allt som en dimmig dröm men ändå minns jag varenda detalj,varenda person som kom och gick,att P3 stod på i bakgrunden och utanför sken solen de få timmar den var uppe. Själv satt jag i det stora badkaret som fanns i hörnet i vårt fina fina rum. Värme som omslöt mig,jag älskar varmvatten och bada. Har alltid gjort. Och någonstans alltid haft en stark tro att det varma tar bort det onda. Att sitta där. Helt naken och utblottad,ta varenda värk och vara i centrum gjorde mig inget. Det kändes bekvämt men ändå hade jag nog inte fattat än att den här bebisen skulle ut tids nog. Men det tog tid.. 

 Man är verkligen en supermänniska. Att bära ett litet barn i sin kropp i 9 månader. Att vänta och vårda och baka denna lilla bebis är tungt nog. Men att sen behöva pressa ut detta livet är så otroligt fantastisk att vi kan göra!! 
Jag är faktiskt stolt över mig själv,och fan,impad att jag klara det! Vi kvinnor är fantastiska vad våra kroppar kan med. 
 Who run the world? girls! 

Här är första bilden där jag är gravid!
I visby på Gotland. Totalt illamående och i total chock av vad som sker.

Sommaren var fantastisk att vara gravid på för min del. Klänningar,kjolar och tunna kläder var perfekt.


Nu började jag bli riktigt stor! 


Nere vid Sandhammaren i Skåne med stora magen på stranden. Tänk att det låg en Jacob där inne.

Det här är sista bilden på magen. Tagen den 27 oktober. Jag var så less! Helt slut och så färdig. Jag lovar att 2 timmar efter bilden togs gick "proppen" och sen var allt igång!
 





Jag hade gjort slut!!!

Publicerad 2015-01-20 15:50:55 i Familj, Kärleken, Livet, Ångest,

Jag har haft en oro i flera dagar. Som jag inte riktigt velat sagt något om eller kanske att jag inte velat oroa mig själv. 
Saker har varit så annorlunda. Lillkillen har varit annorlunda. Det är som att nästan alla rutiner är som bortblåsta och det har varit allt från ammning,bajsblöjor och sömn. Det har varit skrik och gnäll och om gullis bara kunde prata hade han skrikit ; BÄR MIG!!! BÄR MIG DÅÅ!!!
 Han är helt enkelt inne i en tillväxtfas eller vad det heter?! Tydligen? 
Vi snackar slut på mysiga ammningstunderna vi haft. Nu är det tutte in och sen ut och gråt och sparkar och åter igen,hade han kunnat prata hade han skrikit;BÄR MIG!!! 
 Sen till det viktiga,och det jag faktisk har oroat mig mest för... 
 Förut byttes det blöjor hejvilt hela dagarna igenom. Vi snackar sprutlacketat all day long. Nu är det max 2 blöjor om dagen (förutom hans nr 1 såklart) 
JAG BLIR SÅ FÖRRVIRRAD!!
När jag precis börjat förstå mig på den här lilla människan som består av amning,sömn bajs och kiss så ställer sig allt på sin spets och jag har förvandlats till en bärande och kånkandes bebismaskin. Som måste underhålla honom på alla tänkbara sett. Men allt med 5 minuters intervaller,sen är det nämligen TRÅKIGT?! Jag lyder hans minsta vink. Om han hade varit min kille hade jag gjort slut omgående!! 
 Jag har rotat runt på nätet ( Gud förbjude,men vad ska en hopplös mamma göra då??) och det är tydligen HELT NORMALT?! Och att det går över?  Snälla,gå över snart. He is a pain in the...






Bara en tanke

Publicerad 2015-01-19 20:21:01 i Livet,

Tänk vilken känsla när det finaste man har bara vill vara nära och somna tätt på min mage och sedan ligger och snusar och är världens varmaste och gosigaste med det där silkesmjuka håret mot min kind. 

 Bara tanke på allt som skulle kunna hända honom får det att knyta sig i magen. Jag vill skydda denna lilla människa mot allt ont i världen. Vara med i alla livets faser och hinder på vägen. Tills den dagen kommer då han inte kommer behöva mig på samma sätt,så ska jag njuta och älska varenda dag. Hur gjorde vi en sånn fin liten kille? 

 

Nu jävlar!!

Publicerad 2015-01-19 13:11:55 i Livet,

 Snart slut på januari,den tyngsta månaden. Men nu är det fan slut på suck och stön och negativa tankar. Nu ska det tas tag i saker och ting så idag gör jag det!  
 Började morgonen med 7,50 minuter träning brevid Jacob i gymmet. Har genom Carin da silvas blogg hakat på och den här veckan ska det göras minst 3 pass. Pepp pepp. 7,50 minuter till övers har alla. Även med en 12 veckors bebis hemma. Nu är vi inne igen efter en timmes promenad. Dags för lunch! 






Nya tider,mot våren!

Publicerad 2015-01-17 14:09:20 i Familj, Kärleken, Livet,

 Förändringens vind på gång. Jacob badade i sin nya balja idag. Han sitter ju inte själv ännu,men vi kommer dit. Han gillar det ljumna vattnet som strilar över hans mjuka lilla kropp och vi kör en tillfällig backslick medan vi ändå fixar frisyren ^^,  älskar denna lilla människans mjuka fina hår. Jag är besatt och helt förskräckt över den pyttelilla kala fläck som uppstått bak i nacken. Men Jacob älskat ditt gym,så what to do? Det skavs och och nöts dagarna igenom.
 Hälften av alla hans kläderna är urvuxna och eftersom hans garderob blev för liten köpte vi en till malmbyrå till sovrummet. Nu ska vi färgkordinera och stryka (eller inte)  
 Min räddning om dagarna är samsungplattan och Babblarna på youtube,vi kör det gånger 6. Det ger mig ungefär 20 minuter då jag kan ta disken,eller förbereda middagen eller springa på toaletten eller till och med ta en kopp kaffe och njuta av den medan den fortfarande är varm. Tänka att man kanske tänkte att vi inte skulle bli sånna där föräldrar med ipads och barnkombon. Men vad fan vet man innan man får barn?

Tack Gud för babblar och ipads !!


  

Det här med napp

Publicerad 2015-01-15 16:57:52 i Familj, Livet,

 Våran kille vill inte ta napp. Vägrat. Blir rosenrasande så fort jag ens försöker! Han skriker tills han blir helt röd i ansiktet,och jag har försökt sen han var 3 veckor. Från och till iallafall. 
Jag kan inte hjälpa att jag är så avundsjuk på alla som fått sina små att ta napp. Redan på BB sa de att det var strängt förbjudet att låta bebisen ta napp,vänta 2 veckor till amningen sitter. Jag fattar det. Men nu kan jag nästan få ångest att vi inte provade tidigare. Kanske han hade tagit den då? 
Förstå mig rätt. Alla säger att jag ska vara glad att han inte tar napp eller tumme men ibland om dagarna är min högsta önskan att han ska kunna hitta lite tröst och trygghet i en napp. 
Allt som oftast får jag höra hur mycket J äter?!! Stackars barn,äter han igen?!
Men det är ju han som bestämmer och jag vägrar låta han bara ligga o gråta,och om bröstet är det som tröstar så är det det han får. Men ibland önskat jag att napp skulle ge tröst för stunden,om bara för en kvart.,.

Unna mig

Publicerad 2015-01-14 19:23:39 i Livet,

Nu är jag nöjd! 
Fick min kopp kaffe och en syltkaks till det och hämtade ut mitt packet med hudvård jag unnat mig! 



 




Älskade unge

Publicerad 2015-01-14 19:10:08 i Familj, Kärleken, Livet,

 Idag har det varit en dag som bara handlat om bebis och inte så mycket mig själv. Det har varit tungt, idag är jag glad att jag hann få i mig middag. För idag har jag haft en riktigt mammig kille hemma. Det enda som hjälpt mot gråten är att vara nära och sova på mitt bröst. Så fort jag lagt ner honom har det varit hjärtskärande gråt,tårar. Lilla plutt. 
 Först nu ligger han i gymmet och skrattar och funderar hårt på vem killen i spegeln som ler tillbaka är. 
 Lilla jobbiga underbara katastrofala fantastiska lilla kille. Hur trött och jobbigt det än kan vara så är det så värt när han ligger här brevid. Även om det ibland kommer tårar av hopplöshet och bara en önskan att få 30 min ensam. 
Men när jag ser in i hans mörka bruna ögon försvinner allt. Lilla fina älskade unge. 

Orka orka

Publicerad 2015-01-13 18:18:35 i Familj, Livet,

Riskerade mitt liv idag,på riktigt! 
Bylsade på mig och drog ut vagnen och det var is,is,is,överallt! Livsfarligt och Skitläskigt. Men jag hade gett mig fan på att komma ut så jag drog iväg bort mot Kristineberg och runt och fick en promenad. Men när jag kom in var jag helt slut. Även nu dunkar huvet och kroppen värker. Vi la oss i sängen och sov,gosa och Jacob prata med tvn och var nöjd iallafall! 


Sånna här dagar älskar jag att vi har matkasse! Kylen full och jag slipper handla och leta recept! 


Nya mama!

Publicerad 2015-01-12 19:32:55 i Familj, Livet,


Uppskattade den inte direkt innan bebis
Men nu är det en stund att glömma ammning och blöjbyte och bläddra o inspireras. Ok,jag ammar samtidigt som jag läser ^^,





Spara pengar på mammapenning

Publicerad 2015-01-09 17:37:25 i Livet,

 Ärligt talat så är mammapenningen inget man blir rik på,och jag vet,det är synd o klaga,det är otroligt att man får betalt för att vara hemma med en liten guldklimp i upp till 1 år eller längre. 
Å andra sidan är det också ett hårt jobb. My god! Jag är redan nervös över HUR sjutton får vi en unge att gå på potta? Eller att börja äta mat? Eller att akta sig för saker och ting,vara snäll,inte nypas! GUD! Mitt huvud kokar NU?!! 
Men hur som helst. Jag har iallafall gett mig fan på att spara pengar även på min mammapenning. Planera matlista. Vi har matkasse varannan vecka så där slipper vi handla onödigt och jag köper inga dyra luncher eller lattes utan det gör jag hemma. Och inga onödiga inköp utan i stället ska jag unna mig något varje månad. Och sen ha ett sparkonto för större saker jag kan unna mig i framtiden. Hur som helst. Ska testa det här och se. Har till och med ett skrivblock med alla månaders inkomst och utgifter. Håller tummarna! 







Finaste killen

Publicerad 2015-01-08 15:41:20 i Familj, Kärleken, Livet,

Forsätter att hålla oss inne. Fortfarande ont i kroppen och huvet och så himla trött. Idag har jag verkligen inte varit nån rolig mamma för J och han har därför varit otroligt grinig. Annars brukar vi ligga i gymmet o mysa och variera leken med lite babysitter och promenad. Idag har han mest fått ligga i sin säng eller i min famn. Hann ta en vända med dammsugaren iallafall,det var ett måste. 
 Riktigt Skitväder. Hade hellre haft minusgrader och lite snö än den här skiten vi hade hela hösten. 
 Drömmer mig verkligen iväg. Till våren och sommaren. Hur vi ska promenera,kanske mysa med lite picknick i nån mysig park längs vattnet. Att vi kommer kunna njuta av vår båt redan från våren och vara ute och bada hos farmor och farfar. Kanske åka till skansen och titta på alla djuren på lillskansen. Nåt sånt ^^,

Men just nu njuter jag av den bästa stunden på dygnet. När vi lägger J i vår säng vid läggdags i sin mysiga pyjamas och han ligger och pratar och myser med oss en timme innan han somnar. Hans mjuka fina hår och hand små fötter som sparkar mot oss och hans underbara leende och hur han fiser som en hel karl. Och när han sen somnar tätt intill och snusar i sin egna lilla värld och jag bara längtar tills jag kan ge honom en riktig kram och hålla om honom utan att nästan ha sönder honom. Vår fina fina pojke. 
Hur gjorde vi en sånn fin kille? 


<3


Hej då jul!

Publicerad 2015-01-05 14:34:25 i Familj, Livet,

 Känner mig helt orkeslös. Helt slapp i kroppen men ändå gav vi oss ut på promenad vid lunch. Kanske förkylning som spökar ändå? Nu är jag utslagen i soffan med en liten mysig bebis i knät. 
J är däremot pigg och älskar sitt gym. 
Försöker där emellan köra lite maggymnastik,det går framåt. Och idag åkte första dregglisen på! 

 Imorgon är sista helgdagen på länge! Så skönt!! Vill ha tillbaka vardagen. Sätta upp lite mål och starta lite projekt här hemma,så det sen sakta men säkert blir vår. Det ser jag så fram emot. 

Idag kör vi igång nyttiga veckan. 
Vi fortsätter annars med Linas matkasse varannan vecka. Men nu är det slut med chokladaskar och pepparkakor och pizza under slappa kvällar i veckan. 
Börjar med fetaostbiffar med sallad. 
Vi snackar ju inte supernyttigt men bättre,och så promenad varje dag. Mest för att känns oss pigga och lättare och friskare. Och mera frukt! Så blir det gottis på helgerna istället ^^, 

 Behöver lite tips; förslag på bra babysim på Kungsholmen i Sthlm? Någon som gått här eller någon annanstans i Stockholm innanför tullarna?

 

Hann med lite läsning vid fikat


Dålig stil

Publicerad 2015-01-03 11:24:02 i Livet,

 Något som jag inte hade räknat med när jag blev mamma är den här problematiken med kläder?! 
Jag ammar på heltid och en tröja,blus eller topp som inte funkar att amma i går helt bort,dvs hej då stil och snyggt. 
Lever typ i leggings o fula t-shorts eller stora linnen med en kofta över. Känner mig som skabb( ok inte skabb,men lite) som att "jag bryr mig inte" men det gör jag!!! Att det skulle vara så svårt att få klä sig fin,för det vill jag  Men varje dag brottas man med läckande bröst och mjölkfläckar på det mesta. 
I-landsproblem om något,men det är ett problem för mig! Tips tack! 
 Ett stort plus är att det inte blir några klädinköp den närmsta tiden. Sparar det till våren då J kanske inte ammas på heltid. Då jäklar ska den här mamman unna sig!! 


Min lilla prins 


Framsteg!

Publicerad 2015-01-02 14:18:18 i Familj, Kärleken, Livet,

Vad det händer saker här hemma med Jacob! Han pratar mer och mer,skrattar och ler och vänder sig från rygg till sidan. Ibland t.o.m till mage. Kära nån. 
Det är nu det börjar. Snart springer han runt och inget får vara ifred ^^, 
Kan verkligen säga att det är först nu jag inser att vår lilla kille är rolig att hänga med. 
I början var det rent av läskigt. Bara att ta i honom utan att tro att jag skulle ta sönder honom av misstag. Varje gång han skrek blev jag helt svettig och första besöket på Ica var det mest stressande jag varit med om!! 

Den finaste lille kille jag sett. 

Envis som få <3

Om

Min profilbild

Sambo,mamma till Jacob,Kungsholmsbo,marmor och mässingstokig, kaffeberoende med huvet fullt av ångest,humor,glädje,konstigheter och massa kärlek. Älskar livet!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela