mariaelisabethc.blogg.se

Äntligen är han här!

Publicerad 2014-10-31 05:49:06 i Kärleken, Livet,

Efter slempropp och värkar hemma i ett dygn fick jag nog och vi fick komma till BB Sophia natten till onsdag. 
Med Helt underbar förlossningspersonal och finaste sambon teama vi upp oss och vid  18,17 29/10 kom den finaste lilla (stora!) pojke ut och han är obeskrivligt vacker och slår allt av denna värld <3 


Jacob <3 







4 (!) dagar kvar till bebis??

Publicerad 2014-10-27 09:46:27 i Gravid!, Livet,

 Så vad har jag gjort i helgen? Sovit,vilat och sovit lite till. Och gråtit. Fredagen var katastrof. Särskilt natten. Hade så ont,fick inte sova och allt jag ville var att bara inte ha ont i kroppen längre. Det är inte lätt att vara gravid i vissa svaga stunder. Även om min fina sambo hela tiden säger hur fin och bra jag är så spelar det ingen roll. Det gör ont överallt. Svullna fötter,bristningar lite här och där,fett hår,blek hy,inga kläder sitter bra eller så sitter de för tight så jag får ränder och märken efter linnen och tights som sitter en aning för tight. Jag är kissnödig 24/7 och jag är sugen på godis hela hela tiden just nu,men så fort jag äter nånting så är det bara.. Nää. Smakar ingenting? Och är det inte det är det halsbränna. I natt var jag faktiskt tvungen att sova sittandes,vaknade vid 04 av stel nacke,men jag tar det hellre än halsbrännan från helvetet. 
 Jag vet och tror att många och säkert jag själv saknar eller kommer sakna magen och graviditeten sen vissa stunder. Men just nu vill jag bara ha ut den här bebisen och bli mamma och mysa och gosa och sakta bli hel och mig igen. Jag vill gråta nästan varje dag för jag tycker synd om mig själv? Så jäkla dumt va? Fy fan. 





8 dagar kvar till bebis!

Publicerad 2014-10-23 13:43:16 i Gravid!,

Gick upp samtidigt som sambo imorse,tidigt! Fixade lite mysfrukost och sedan klädde jag på mig och styrde upp lite städning. För att få någolunda rutin har jag haft torsdagar som städdagar. Dammsuga,torka golv och dammtorka och plocka. Känns alltid så bra innan helgen och slippa störa sig på det när helgen är här. Efter städningen tog jag tag i mig själv och hoppa in i duschen. Helkroppsfixning. La en ansiktsmask och sen smörjde jag in mig länge och väl,bara måla naglarna kvarstår sen är jag nästan som ny
Fick sms av en kollega imorse,och igår ett mejl av en annan.så himla glad jag blev,för vi har inte setts sen tidigt i höstas och nu fick jag ett sms och det lyfte min dag så himla mycket. Visste redan från början att jag skulle sakna jobbet så här mycket,och mina kolleger. Hur konstigt det än må låta,men mitt nuvarande jobb förändrade hela mitt liv. Hade jag inte jobbat där hade verkligen inte mitt liv sett ut som det gör idag. Därför känns det verkligen som att jag inte träffat min familj på flera veckor,min andra familj. Men tågresa nu,1,10 enkel väg och sen hem igen,det funkar inte,höggravid och allt som hör där till. Hoppas kunna ändra det när bebis är här.

Ok,en konstig sak; Tycker ingenting smakar som det ska längre??
Brukar det bli så i slutet av graviditeten? Så jäkla dumt. och tråkigt.







10 dagar till BF o ångest

Publicerad 2014-10-21 19:43:04 i Gravid!, Livet, Ångest,

 Besök hos barnmorskan idag. Sista kanske? Jag vet inte. Hon trodde nog vi skulle ses igen. Jag hoppas ju att bebis är ute till 31 oktober. Annars blir det ultraljud i v 41 och bebis ut v 42. 
 Bara 10 dagar kvar till beräknad och det är botten. Det är verkligen botten just nu. Jag har ingen energi till nånting. Är snarare glad de dagarna jag har något inbokat så jag måste gå upp ur sängen,klä mig och reda ut håret.
Känner mig verkligen inte glad. Iallafall inte över vardagen. Allt känns ungefär ; jaha...? Varför klä mig någorlunda,varför sminka mig? Varför sätta upp håret. Hela jag känns bara blä. Men bebisen i magen är jag och vi glada över såklart! Men just nu är jag så jäkla less. Känns som jag bara blir tröttare och tröttare och isolerar mig mer. Inget får mig att rycka upp mig just nu..
Vad ska jag ta mig till? 


BB-väskan packad. 
Köpte en Longchamp på NK-rean i somras. Älskar den! 
Strumporna är från P o P,som jag fick i en goodiebag från BB-family 


Gravid 38 + 2

Publicerad 2014-10-20 15:45:05 i Gravid!, Livet,

 Så kom den dagen,igår snarare,min förlovningsring har åkt av och sitter numer i ett halsband runt halsen. Känns lite konstigt. Men å andra sidan är jag inte svullen så,men jag känner en viss liten skillnad,det var lika bra. 
 Helgen försvann på nolltid. Blev mest soffläge för min del. Vi åkte in till Mariefred i lördags och tog en fika och gick runt bland alla fina hus. Verkligen kallt och snålblåst men mysigt ändå.  Har alltid den här visionen att gå ut på promenad,varje dag,men ibland är verkligen tyngden och sticken i nedre regionerna helt olidliga,helt! Hur jag lite diskret får stanna till vid ett gatuhörn och liksom andas in och ställa mig i en position som känns mer bekväm,o så går det att promenera en stund till. 
 Sov nästan hela gårdagen och även idag. Har väll någonstans förlikat mig med att nu är det inte långt kvar,oavsett om vi får bebis innan eller efter BF. Hur som helst så är bebis snart här!! 
 Vi kika runt igår på åhlens bland julpyntet. Har verkligen en önskan om en mysig jul i år,vill pynta och fixa hemma. Sen julklappar,det får bli prio sist.. 


 
Helt otroligt vad det har regnat i Stockholm idag,men mysigt på nåt sett.
Jag älskar hösten. 










Gravid,95 %

Publicerad 2014-10-17 16:14:33 i Gravid!, Livet,

 Äntligen fredag! Kan tyckas att det inte spelar roll när jag ändå bara går hemma och väntar. Men det betyder att jag får två dagar med sambo,sovmorgon, helgfrukost,vilket är det bästa jag vet. 
 Ikväll blir det hemgjord pizza. 
 I helgen åker vi ut till landet och är hundvakt åt finaste hund-Stina. Kanske strosa runt i Mariefred och ta en fika, en lagom lång promenad kanske och sen är det premiär för Så mycket bättre. 
Blir nog en lugn helg. 14 dagar kvar till BF och hoppas inte helgen går allt för fort. Veckorna får gärna flyga fram,men helgerna,de är heliga. 

 
Lite nytt från Svensk Tenn 














Gravid,snart v 39

Publicerad 2014-10-16 22:09:16 i Familj, Gravid!, Kärleken, Livet,

Alla,ALLA som jag vet varit gravida och ska ha samtidigt som mig,dom har redan fått sina bebisar?! Men jag dåå?? 
Snälla,snälla,snälla bebis. Kan du inte snälla komma snart? Jättesnart? 
 Då skulle din blivande mamma bli väldigt väldigt glad! Vi längtar ju så mycket efter dig! 





Phil's burger!

Publicerad 2014-10-15 19:53:54 i Gravid!, Livet,

Mötte upp min finaste Maria på eftermiddagen idag nere vid Fridhemsplan. Tog och promenerade hela vägen dit i regnet,påpälsad med kappa och halsduk och typisk höstmusik i iphonen. Lite sådär vemodiga låtar. Älskar Veronica maggio just nu,Låtsas att det regnar.
 Satte mig i västermalmsgallerian och bara tittade på folk som skynda förbi. Alla höstklädda mer eller mindre,bråttom nånstans. Det var en skön känsla. Vara ute bland folk igen,en doft av parfym och caféer,klädbutiker och nyskyltat inne på Granit.
 Mötes upp utanför Thelins och gick sen till Phil's burger på Fleminggatan. Deras burgare ska vara to die for,och det var den! Trevligt ställe och så goda milkshakes till efterrätt. Jag tog en med Oreo ^^,  Blev en lagom middag innan vi skiljdes åt och jag promenerade hem i kylan igen. Inte lika behagligt att gå hem,det tryckte neråt nästan hela vägen hem och nu har jag parkerat i sängen och bebisen lever rövare!! Men denna gravida tjockis är så glad att hon fick komma ut bland folk idag igen. Sätta upp håret och lite läppstift på läpparna. Inget shoppingbehov,men bara att få gå o kika runt gav mig energi,för att inte tala om min fina Maria! 


 

Så jäkla gott! 










Förvärkar ?!

Publicerad 2014-10-15 08:23:02 i Gravid!, Livet, Matlagning,

 Igår kväll var värsta kvällen hittills tror jag. Har egentligen inte känt nåt på hela veckan,inget större iallafall. Men igår som sagt,my god! Det drog o slet och det var bara att vanka runt och andas. Det funka faktiskt bra. Ingen bebis på gång än,men hoppas verkligen att det här betyder att det snart,Snart,SNART är dags!! 
 Och allt med den nya debatten om nappar? Usch. Blir förvirrad. Men jag kommer att väljs att gå vad barnmorskan sa på vår kurs. Vänta till amningen sitter och sen napp. Vi får testa helt enkelt. Amningen kanske går år helvete och den kanske utesluts. Men vi tar en sak i taget. Bebisen är ju inte ute än så jag och vi ska nog inte boka än. 
 Medan jag väntar är matlagning min tillflykt. Provar och letar recept hela tiden. I fredags gjorde jag en ny skink och broccolipaj,igår en jordärtskockssoppa som var SÅ god och innan dess skaldjurspasta med sparris,eller calzone. 
 Idag blir det middag inne i stan med fina finaste Maria <3 


 
Paj! 












Gravid - inte så jäkla kul

Publicerad 2014-10-13 21:23:03 i Gravid!, Livet, Ångest,

Gravid Vecka 38. Kanske 2 veckor kvar,men Vem fan vet? Det kan vara 1 månad kvar. Älskar redan livet i magen men inte mig själv just nu. Känner inte igen mig och känner mig inte som mej. Inga kläder,jag menar inga kläder är bekväma. Alla byxor sitter åt nu,även gravidplaggen. Alla toppar täcker inte längre hela magen. Är trött hela hela tiden. Idag gick jag upp strax efter 07. Käka frukost och tvätta och sen baka jag en sats kolakakor. Sen somna jag vid 12 och sov i 3 1/2 timme?! Det är verkligen inte roligt. Känner mig så tömd på inspiration och energi. Vill klä upp mig,orka sminka mig,orka ge mig ut,men just nu finns inte det. Vill bara få känna mig fin och gå ut och träffa folk. Men allt känns så tungt. Inga praliner i världen på nån soffa skulle muntra upp mig nu. Med konstant törstig,ont i fötter och leder,mättnad så fort man äter nåt och sover dåligt på nätterna. Ond cirkel och allt jag vill är att bebis kommer så vi kan ge oss ut,våran lilla familj,på promenader och lära känna varann. Just nu känns det som ljusår bort. Vet inte hur jag ska få dagarna att gå och att få tillbaka mina positiva tankar igen.. 


Not so fucking fantastic..






















Gravid v 38

Publicerad 2014-10-11 18:36:49 i Gravid!, Livet,

Idag har det varit landet,höst och sol i ansiktet hela dagen. Precis vad min kropp och själ behövde. Snart lördagsmiddag med lax,potatisgratäng och hollandaise. Och till efterrätt har jag gjort äppelknyten som vi ska äta med vaniljsås. Fin lördag. 

Spricker snart ^^, 







Nytt rakt ner i BB-väskan

Publicerad 2014-10-10 17:02:12 i Gravid!, Livet,

 Beställde lite kläder från HM. Leggings,amnings-top och underkläder. Det hamnade direkt i BB-väskan. Det som fattas är en myssdress och andra praktiska saker,sen är den också klar. 
 
 Vaknade tidigt tidigt imorse av förvärkar(tror jag) det är ju så jäkla svårt o avgöra vad som är värk för att jag sover i en hemsk sovställningen eller om det är riktiga förvärkar? Men jag gissar och nästan vill att det ska vara förvärkar. Har klarat mig (om jag ska säga så) ganska bra. Tog dock en kort promenad idag,ner vi vattnet och sen upp och in på Ica. Det tog 1 timme i mitt lugna tempo och när jag kom hem trodde jag bebisen,för en stund,skulle komma rakt ut! Ner med tempot. Slut med tågresor och långa promenader. För snälla snälla bebis kom snart! 


 
Nytt till när bebisen har kommit!

















Bra dag - för en höggravid

Publicerad 2014-10-08 19:53:44 i Gravid!, Kärleken, Livet,

 Upp med tuppen imorse och regnet öste ner. Ner i tunnelbanan och tåget mot gamla hem och mamma mötte mig vid tåget. Blev först frukost nr 2 ( är det nåt jag gjort under graviditet,när jag jobbat eller gått upp tidigt av nån anledning,så är det att äta 2 frukostar. Annars står jag inte ut. Men jag hann även med lunch och fika och åkte och träffade mina fina kolleger!! Så härligt o ses igen och jag saknar jobbet. Skit alltså. Det här med att gå hemma är inte min grej. Vet att jag kommer ha fullt upp när bebis är här,men tills dess. Har varit hemma i nästan 3 veckor nu och det här med att ha dagarna blanka,det funkar inte. Nä,jag är en jobbare.
Hellre att jag är en "work hard for the money" än att dagdriva hemma. 
Känner mig som människa igen. Igår var det tungt. Inte träffa nån,ingen att prata med,regnet öste ner och jag är så tung i magen att jag inte orkar mig ut längre promenader. Det är jag och bebis. 
 
 Nu är jag hemma igen och har ätit en fruktansvärt äcklig pizza från Coop,hällt i mig 1 liter thé och kollat se senaste 2 avsnitten av paradise hotel. Nu blir det snart Bonde söker fru. Sambo är på hockey och kommer sent så det blir inte roligare än så här. Bra dag på det stora hela. 
Kom snart bebis. Stanna inte längre än 31 oktober. Vi vill träffa dig snart!!!!



Har boat boat boat då nu finns inget 
mer att boa mer!!












Förlossningsmusik?!

Publicerad 2014-10-07 15:27:48 i Gravid!, Livet,

 Vem vet om vi kommer använda den eller inte,men tänkte ändå att jag sätter ihop en spellista. Går på den softa linjen. Kanske man tänker att hårt,pop,eller rock ska vara mer puschande? Men jag går mer på den softa och tänker att det hjälper mig att hitta ett inte lugn. Sen att endel låtar får mig att grina. Men skitsamma. Har redan testat för magen och Veronica Maggio verkar gå hem^^,

Förslag mottages gärna!!





Gravid v 37

Publicerad 2014-10-06 19:54:07 i Gravid!, Livet,



 Barnmorskan idag och prata förlossning och kollade så allt såg bra ut-det gjorde det. Hjärtljud lät fint och magen växer fortfarande. 
Gått in i vecka 37 och nästa vecka är bebisen klar i magen (enl vad som sägs)
 Undrar verkligen när bebisen tänker titta ut. Är väldigt uppe i förlossningstänk just nu. Tänker mig hur det kommer vara och hur vi kommer teama för att få träffa vår bebis. Jag är peppad. Sen är det klart att vissa stunder känns det panik. Men vi och jag känner att vi tar det som det kommer. Men jag är inte rädd iallafall. Snart får vi träffa vår bebis! Snart är Du här! <3 



Fick hela 2 goodiebags hos BM idag!


Precis en sånn här var jag ute efter ^^,


Gravid tjockis

Publicerad 2014-10-04 18:05:17 i Gravid!, Livet,

Tjock,tjock,smock,tjock-smock. Yes.
Det är jag det. Kan inte gå utanför dörren längre utan att jag vill springa raka vägen till lägenheten igen och kissa. Har legat på soffan hela dagen och plöjt resten av serien jag började kolla igår,ätit en,eller kanske 2 kanelbullar^^,
 Väntar på sambon som fixat en båttrailer ute i Oxelösund så det blir sen middag ikväll och jurassic park 2 på TV. Imorgon väntar Underbara mässan med fina vänner. Hoppas jag hittar nåt riktigt fint <3



Sängen är monterad och fördigbäddad. Nu väntar vi mer än nånsin!


Gravid v 37

Publicerad 2014-10-03 14:57:37 i Gravid!, Livet,

Det blir bara värre och värre. Igår sov jag hela dagen. Helt orkeslös och ont i kroppen. Var vaken mellan lunch och nån timme framåt sen sov jag mera och det resulterade i att jag vakna i natt och hade så ont i kroppen att jag trodde värkarna hade börjat! Det hade de såklart inte,men lite nojjig blev jag och samtidigt plinga det på sambons telefon hela morgonen eftersom han har jour. Höll på att försova mig till frisören också.
 Kan inte påstå att jag känner mig tiptop. Saknar att jobba,saknar att ha folk runt omkring mig hela tiden och trött på att bara gå hemma och laga mat och diska och tvätta. Bitter? En aning kanske ^^, Förstå mig rätt,jag vet att det är sova och vila jag ska göra men min kropp och min hjärna vill göra så mycket som jag inte orkar göra längre. Bara att gå till Ica är rena träningspasset. Jag kan inte låta bli att bli ledsen och känna mig utanför. Men bebis ska bakas i 3 veckor till ev så det är bara att vänta tålmodigt. 

 Hursomhelst. Idag gick jag till frisören!jag lovar,jag har inte satt mig i en frisörstol på säkert 6-7 år. Det har jag fixat själv. Men nu tog jag tjuren vid hornen och kapade 10 cm och det känns så skönt! Nu har jag en riktig " redo-att-bli-morsa-frisyr " 












Bullmamma !!

Publicerad 2014-10-01 17:40:52 i Gravid!, Livet, Matlagning,

 Herregud vad trött jag är nu. Haft fullt upp hela dagen med syster och mamma på besök. Vi satte igång med bullbaket så fort de satte fötterna innanför dörren. Sen medan degen jäste gräddade jag lite våfflor och fixade thé och lagom till vi var mätta var det dags att baka ut degen och nu sitter vi här med 40 goda kanelbullar och det luktar himmelskt i hela lägenheten. Lagom till lördagens kanelbullens dag. Helt perfekt! 
 Imorgon blir det garanterat ingen aktivitet inbokad på dagen. Kan låta märkligt men denna bakdag gjorde så det känns som jag sprungit ett marathon. Nu på eftermiddagen har jag iallafall tagit tag i mitt liv. På fredag börjar förändringen!! Stay tuned ^^, 






Om

Min profilbild

Sambo,mamma till Jacob,Kungsholmsbo,marmor och mässingstokig, kaffeberoende med huvet fullt av ångest,humor,glädje,konstigheter och massa kärlek. Älskar livet!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela