mariaelisabethc.blogg.se

Gravid v 18

Publicerad 2014-05-27 10:07:09 i Kärleken,

Hoho där inne? Magen växer och,utan att säga för mycket,mår jag riktigt bra. Iallafall de senaste 2 veckorna. Nästan som jag inte vore på tjocken,och ibland får jag nästan påminna mig själv genom att titta ner på magen ^^,  
 

Ledig tisdag och idag ska jag boa och plocka,och vara en stund i solen 

 

Magiskt

Publicerad 2014-05-22 23:05:24 i Kärleken,

 Vilka dagar det har varit. Helt magiska. 
Det är,för mig,svårt att fatta att sommaren faktiskt är här. 
 Igår var mamma och syster uppe och vi drog till Skansen och strosa runt i 4 timmar. Såg allt! Björnar,vargar och lokatt ^^, Vi käka våffla med glass i solen och hade jättemysigt! 
 Senare på kvällen gjorde jag hemma-pizza som jag och Martin käka nere vi vattnet med resten av grannskapet. Magiskt ljus!
 Idag har jag varit på Karolinska och lämnat prover för kuagilationstest ( om jag har anlag för blodpropp) och hoppas att proverna ser bra ut. Mycket blodprover när man är Preggo. Tur att jag inte är nålrädd. 
 Mötte senare upp bästa vännen för mat och konsert på Grönan ihop med hennes kolleger. Magisk kväll. Stockholm är så vacker att jag faller varje gång <3 


Magen hänger med ^^, 



BB-Stockholm och långfrukost i city

Publicerad 2014-05-19 12:02:31 i Kärleken,

 Uppe med tuppen min första semesterdag!
(jo! Jag har semester hela veckan! )
Först tid hos barnmorskan och sen tog jag en promenad från Fridhemsplan in till city o satte mig på mitt favoritcafé enda tills klockan 10 och butikerna öppnade. Har börjat våga kika lite på bebiskläder. Och endel plagg är så himla fina och mysiga,så små! ^^,
 Nu ligger jag i sängen,precis torkat efter att det började spöregnar påvägen från Ica. Ska ligga här en stund,titta ut,ha balkongdörren öppen o höra hur regnet slår. Fridfullt på nåt vis. Ska planera en överraskning för mamma o syster som kommer upp i veckan. Får se vad som bjuds på för aktivitet. 







Gravid-mode?

Publicerad 2014-05-16 22:00:50 i Kärleken,

Så här fin och fräsch ska jag satsa på att gå klädd i sommar. Lätt och fint och förhoppningsvis lite solbränd i ansiktet
(efter mycket solskyddsfaktor såklart !)
 Satsar på svart,eller mörkblå,fint, och undvika tunikor som bara gör att jag ser ut som ett stort hus,fast jag inte är det. Figursytt men med komfort :) hoppas på det iallafall ^^,

 
 Lite nya skoinvesteringar kan behövas 


Gravid v 16

Publicerad 2014-05-15 13:44:59 i Kärleken,

 Ledig dag och känner mig lite off. Småsnuvig (igen!?) och allmänt trött. 
Men gick upp vid 8 och började baka småkakor. Hallongrottor,havreflarn och drömmar. Ska ta med och bjuda på jobbet imorgon som tack gör fin present till min 30-års dag. Skippar tårta,småkakor är roligare! 
 Samtidigt har jag tvättat,städat och tumlat. Sneglat mot kylen där alla våra fina bilder från ultraljudet sitter. En enorm känsla att man kan känna så här,redan nu <3 
 Ska ta en powernap nu och senare ikväll ge mig ut på stan. Det är vårdagar nere på Biblioteksgatan och jag tänkte passa på att unna mig nåt fint från Other stories och bara strosa runt. 





Ultraljud!!

Publicerad 2014-05-12 15:29:42 i Kärleken,

Har varit med om det mest fantastiska i mitt liv hittills. Vi har fått sett våran bebis  Lilla lilla bebis. <3
 Jag har aldrig varit så rädd,nervös,det var fruktansvärt! Jag var kissnödig ggr 100. Kunde inte dricka upp mitt kaffe eller äta min paj som vi fikade innan besökstiden. I väntrummet var det maxpluls. Martin var lugn,eller åtminstonde vad han visade utåt ^^,
 Men så fick vi komma in. Gelé på magen och vips dök det upp en liten liten kropp på skärmen. Nästan som en övernaturlig upplevelse. 
En underbar barnmorska som visa och berätta hur fint allt såg ut och vi fick med oss massa fina bilder hem. 
Nu är det på riktig <3 



Kunde inte motstå idag <3 

 

Babykula

Publicerad 2014-05-10 19:34:54 i Kärleken,

Magen tittar fram,nu går det nästan inte att undgå. Åtminstone när jag har leggings och linne på mig :)
 På jobbet syns det inte,men jag känner det. Även om jag inte är stor så är det ändå skillnad,både i skärpet och byxorna och även i vissa arbetsställningar. Har varit en tung vecka. 2 dagar hemma med illamående och magont och 3 dagar jobb,lungt och stilla men ändå tungt. Men alla är väldigt gulliga,förstående och hjälpsamma. Jag uppskattar det så otroligt mycket. 
 Det som förvånar mig mest just nu är hur otroligt osocial jag blir. Jag orkar helt enkelt inte. Det mesta känns som en otrolig påfrestning när arbetsdagarna är över. Då vill jag bara gosa ner mig i soffan med Martin och sitta nära,bli kliad på ryggen eller masseras på magen. 
Min stora fråga är när tröttheten lägger sig?! Snart? Aldrig? Härom morgonen somnade jag på tåget mot jobbet och vakna av att jag hade dreglat ner min hand? Samtidigt har endel sagt till mig att det är bara att sova. Sov! För sen blir det troligen mindre sömn. Så det tar jag åt mig. Om kroppen vill att jag sover så lyder jag :) 
 

Min första gravidbok inköpt idag 


En av mina få cravings,mjölk!!




Vägen till att bli mamma är inte lätt

Publicerad 2014-05-04 21:40:35 i Livet,

tiden går sakta just nu,pendlar mellan att känna mig preggo och ändå inte,fast ändå? Ena dagen helt ok,andra dagen katastrof. Som en jäkla jojo, men tröttheten är konstant. Har hört ( den frasen är förresten livsfarlig när man är förstagångs-Preggo) att endel blir sjukskrivna för att de är så trötta. 
Jag har i mitt egna naiva jag trott att jag kan fortsätta som vanligt, men först nu inser jag att det är bara att dra ner på tempot, ändra kost och sömnvanor. Jag först. Jag är glad att jag orkar mig igenom en jobbdag i taget,sen finns inte så mycket energi kvar till nått annat. Vare sig jag vill eller inte,det går inte. 
 Samtidigt vet jag att det här kommer jag och Martin klara galant,för vi är det bästa teamet jag kan tänka mig.
 Försöker i ärlighetens namn att inte lyssna på andra eller läsa så mycket tips och råd, då snurrar det bara i huvet och jag känner mig som en idiot som inte vet nånting. Jag kommer ta reda på allt under vägen och sen resten av livet ändå. Jag är inte otacksam,jag måste bara få hitta mitt sätt,och mitt och Martins sätt. 
 Där emot fick jag det bästa rådet av en supergullig nybliven 2-barnsmamma i helgen,och det rådet kommer jag och Martin garanterat genomföra. Bara för oss,bara vi två, innan vi blir 3 <3 




 


Om

Min profilbild

Sambo,mamma till Jacob,Kungsholmsbo,marmor och mässingstokig, kaffeberoende med huvet fullt av ångest,humor,glädje,konstigheter och massa kärlek. Älskar livet!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela