mariaelisabethc.blogg.se

Gravid Fröken trött

Publicerad 2014-09-30 16:07:56 i Gravid!, Livet,

 Det blir aldrig som jag har tänkt mig. 
Hade utflyktsplaner idag med tröttheten och förvärkar satte stopp. Det gick bara inte. 
Jag sover och sover och jag förstår att det är det jag och bebis behöver. Men jag får dåligt samvete ändå. Dumt. Men jag tog mig ut på en promenad idag. Så friskt och skönt. Underbart med höst i luften. Det luktar så gott och jag älskar på nåt sett ändå kylan. Är så sugen på ny höstjackan men varför nu när magen är för stor?! Får spara och vänta till sen. 
 Igår hade vi verkligen stor aktivitet i magen. Det bökades för fullt och Martin och bebis hade nån form av morsekontakt för sig. Det var fötter och knän. Så fort Martin puffade puffades det tillbaka. Blir varm i mitt mammahjärta <3 


 Imorgon kommer mamma och syster för bullbaknibg! På lördag är det ju kanelbullens dag! 


Blev ingen utflyktsfika så det blev nya mama och fika i soffan istället. Helt ok

Bästa helgen

Publicerad 2014-09-29 21:22:36 i Livet,

Haft ett marathon av middagar hela helgen och alla har blivit så lyckade och goda och fint och trevligt sällskap. 
I fredags Hade den finaste Maria på middag. Jag bjöd på tacopaj med guacamole och sen blev det smågodis till efterrätt. Vi fick en hel låda med fina fina fina saker till bebis och oss. Så himla fint ❤️ Min fina Maria 
 
I går kom de finaste systrarna på besök. Med ballong och allt!! 😍
Jag fixade skaldjurspasta med sparris och rabarberpaj med vaniljsås till efterrätt och massa prat och mys. Så härligt att ha så fina vänner. 
Kvällen spenderades i sängen med en sjuk sambo och samtidigt kollade vi på Jurassic Park. Seriöst en av de bästa filmerna jag vet. Lika läskig och bra varje gång! Jag bara älskar den. 
 
 Idag gjorde vi som tydligen hela Stockholm. Vi var på ikea för att köpa säng och allt där till. 1 miljon folk och sen lååååånga köer på E4 hem. Men sambos föräldrar följde med hem och vi bjöd på lax med chevre och klyftpotatis och nu sitter vi och halvsover i soffan. 
 En mycket trevlig och social helg måste jag sägas. Bebis sparkar och lever om och jag är trött mest hela tiden men jag överlevare. Nästa vecka blir det bullbak med mamma i syster. Middag ute på torsdag och sen underBARA BARN- mässan i helgen. Det vill säga om det inte kommer en bebis emellan ❤️
 
 




Crazy pregnant Woman

Publicerad 2014-09-24 22:03:00 i Gravid!, Livet,

 Det här med boandet börjar nog stiga mig åt huvet. Mitt huvud är på högvarv och jag vill boa boa boa. Fast samtidigt är jag så trött o slö dagarna igenom så jag gör inte ens hälften av det jag tänker varje gång jag går upp på morgonen. Boar gör jag. Fast inte så mycket för bebis- än. Just nu är jag mest manisk över att torka rent i skåp o lådor,sortera,fixa och få det så mysigt som möjligt i lägenheten.Jag vet att det blir inte så mycket tid till sånt sen. Men det börjar gå till överdrift när min hjärna tänker; bäst jag shoppar lite inredning,för det har jag inte tid med sen. Fel fel fel!Borde ju spara pengarna!!
 Hur som helst. Börjat tvätta alla bebiskläder. Som är så små och söta och helt overkligt att det ska bo en liten person i dom snart! Känner att det är dags att börja packa BB- väskan och på söndag blir det ikea och köp av bebissäng. Gissar att när den är på plats,då kommer det kännas ännu mer wow. Barnvagnen var som att få in en stor elefant i lägenheten. Liksom. Hej på dig,vet vi hur man kör dig? Ska det ligga en bebis här?! 
 Annars så mår jag bra. Haft lite småont och det trycker neråt mest hela tiden. Men långpromenaden vi tog igår tog bort det onda idag. Så imorgon ska jag ut på utflykt. Sakta o säkert och ta en god fika någonstans. Lägga boandet på hyllan en dag och röra på mig så jag inte blir stilla här hemma. 


Boar med rosor varje vecka <3 


 


 

Gravidledig!

Publicerad 2014-09-23 20:56:35 i Gravid!, Livet,

Idag kom hösten och det med besked.  In med alla tunna sommarjackor o kappor och fram med ullkapporna och snart min kära fjällräven. Blir till att pälsa på sig sen till alla barnvagnspromenader
 Jag och Martin tog en timmespromenad nu ikväll. Det går ju inte fort och jag skulle ljuga om jag inte säger att det gör lite småont,eller snarare,det är inte bekvämt att ta långpromenader. Men vi går sakta och försiktigt och tar kisspauser så jag klarar mig ^^, 

 Min 2:a dag som heltidsledig har gått, och vad har jag gjort? Jo. Ärligt. Kärat ner mig i Paradise hotel,förra säsongen. Helt jäkla hooked. Men vad tusan. Jag är inte den som i vanliga fall ligger inne i soffan dagarna i ända och glor på tv. Men nu har jag all anledning att bara stanna inne och låta tiden och dagarna gå. Sen att jag varit och är förkyld har också varit en bra sak att skylla på. Min hosta just nu är pest! 
 Imorrn blir det med största säkerhet mer PH. Men har lite annat å stå i också. Projekt bebis ska dra igång på riktigt. 


 
Kappan funkar!


Karlbergs-kanalen 





Amning?

Publicerad 2014-09-18 17:45:27 i Gravid!, Livet,

 Igårgick vi på sista och avslutande kursen i föräldrarförberedande syfte. Det handlade nästa enbart om amning, vilket jag väldigt gärna kommer göra om det funkar och känns bra. Detta resulterade i att jag i natt drömde att jag ammade. Men det var såå bökigt hela tiden,mjölken sprutade åt alla håll o kanter och nånstans försökte jag få det så bekvämt för bebisen som jag hade i min famn. Helt plötsligt befinner jag mig på en fest?! Och jag glömmer och har glömt att jag har en bebis hemma?! Det tar flera timmar innan jag kommer på att jag måste hem o amma. Stress!!
 Detta är väldigt återkommande för mig. Jag drömmer att jag har bebisen hos mig,sen lämnar jag hemmet och liksom glömmer bort att den finns,tills det fått flera timmar och jag i panik springer hem och letar efter mitt barn. Vaknar varje gång här någonstans och undrar vad fan jag håller på med. 
 Drömmer även då och då att Martin tycker att vi ska göra slut och aldrig ses igen, vilket slutar i att jag bryter ihop och stalkar han! ^^,
Drömmar. Även om de mestadels är orealistiska så jäklar vad de ställer till det i huvet. Kaos!

När kommer du?

Publicerad 2014-09-16 22:18:42 i Gravid!, Kärleken,

Undrar så hur du kommer se ut? Mörk,ljus? Vems näsa,vems ögon? 
Finast i världen. 

 Är någonstans livrädd. Ska jag vara ansvarig för ett liv? En liten människa. Som vi har bestämt ska komma till världen? Kommer jag göra rätt, och hur kommer jag göra fel? Kommer vi få sova? Kommer du sova? Hur blir det med alla nätter och dagar? Klarar jag det här,klarar vi det här? Kommer det gå bra med vagnen? På tåget,på bussen? Alla rulltrappor?! Kommer vi våga lämna lägenheten? 
 Men Jag vet att vi klarar det.
 
Men undrar mest när du tänk komma? Kommer du snart? Eller vill du ligga och mysa där inne några veckor till??
(högst 5 veckor till,sen är mamma redo) 

Tankarna snurrar och ibland finns den där känslan i magen av oro. 
 Men samtidigt längtar jag. Vi längtar ihjäl oss! Vi har massa tankar om dig och pratar om dig ofta. Vi är så nyfikna. 
 Du kommer vända upp o ner på hela vår värld. 235 dagar har du funnits i mig.  Snart är du en del av vår värld utanför. Vi ska visa och lära dig allt vi kan. Och vi ska älska dig ! 



 
Finaste <3 




Gravid v 34

Publicerad 2014-09-16 09:43:15 i Gravid!, Kärleken, Livet,

Är inte magen enorm?! 
Nu när till och med mina favvo-gravidjeans är för små (fan!) blir det nog till att bara leva i strumpbyxor och leggings och mina klänningar,som jag fortfarande kan ha. 

 
5 veckor kvar


Super-kvinna ?! Ja!

Publicerad 2014-09-15 19:17:35 i Gravid!, Kärleken, Livet,

Började den här dagen redan 04,20. Helt galet jag vet. Men efter rådande omständigheter tog jag mig tidigare till jobbet och tog tag i den här veckan.
 Tidigare på jobbet än väntar,men det innebar att få komma hem lite tidigare,men nu är det snart slut på det här,och det är tur. Promenaden genom tunnelbanan går bara tyngre och tyngre,cykla är nästan omöjligt snart, får cykla så jädra bredbent att det måste se lustigt ut. På tåget hem somnar jag och hänger med huvet och ja,dregla det händer ju att jag gör. Men trots det så orkade jag med en lite tur på stan. Köpte det där babynestet jag trånat efter i månader och en lite kamrat till vår bebis som ska få sitta och vänta på sin kompis tillsammans med mig. 
 Om exakt 1 vecka börjar min gravidledighet. Sen är det bara att vänta.vänta och längta <3 



 
Dör söthets döden <3 


Godkänt!

Publicerad 2014-09-13 11:11:12 i Gravid!, Livet,

En sånn lättnad. Fick brev från FK i torsdags och min gravidpenning är godkänd. Vilket betyder ynka 4 dagar kvar att jobba,sen är det full fokus på bebis ankomst och vila. Men jag är så splittrad. För jag älskar att jobba! Och jag gillar mina kolleger och kommer verkligen sakna hela gänget. Och jag vet,mitt fokus kommer ligga på bebis och allt runt omkring. Men det blir en märklig känsla. Att inte jobba. Men här hemma finns 1000 saker att göra och förbereda och jag ha redan bokat in mamma och syster för en heldag med bakning. 
 Vi var på föräldrarkurs/förlossningskyrs eller snarare föreläsning i onsdags. Måste säga att jag blev väldigt positiv till vad som sas och hur mycket alternativ och tips det fanns. Jag är peppad ! 


Vi plussade 8 mars. Herregud,vad veckorna har flugit fram. Nu v 34 <3
 




 

Du och jag - 6 år

Publicerad 2014-09-09 14:10:16 i Kärleken, Livet,

Idag firar vi 6 år tillsammans. 
 Så lång tid men ändå vad den har gått fort! Vi firade med en riktig heldags-dejt i lördags. Bangolf och lunch vid Kristineberg i det fina vädret,sedan hem och bytte om och promenerade ner till vattnet utanför oss och åt den godaste middagen på restaurang Piren. 
 6 år sedan. 24 år var jag då. Letade inte efter kärleken,började få nya vänner och längtade och drömde om att få flytta till Stockholm. Nu 6 år senare har vi den finaste lägenheten,förlovade och en bebis i magen. Livet <3 


 



Åt den godaste hummersoppa
Med rökta räkor och vitlöksbröd!

Till efterrätt deras egna chokladglass !






Gravid v 33-Dessa nätter

Publicerad 2014-09-07 10:47:28 i Gravid!, Livet,

 Natten har varit fruktansvärd. Somnade som en stock vid 00.00 och vaknade,som vanligt runt 02.(varje natt samma sak,min kropp är tydligen inställd på att vakna vid den tiden,mer eller mindre varje natt ) så himla frustrerande. Det spänner i precis hela magen,och ryggen,och oftast behöver jag gå en runda runt i lägenheten för att få trycket att jämna ut sig. Och dessa drömmar som spelar mig ett pratt. Det är så energikrävande. Jag vill inte påstå att jag vill att bebis ska komma ut nu, bebis får gärna vänta några veckor till,men denna tyngd i kroppen är jag så ovan med, och i mitt huvud tror jag att jag kan,och pallar med precis som förut. 

Unnade mig en ny jacka i helgen
Första shoppingen på länge ! 


 

Sluta Stressa!!

Publicerad 2014-09-02 20:59:46 i Gravid!,

Det är så skönt nånstans det här med att jag har mammor omkring mig. Nyblivna och endel som varit mammor ett tag, och min egna mamma som
kan ge mig råd.
Hela internet och VARJE mammatidning,och kändis-mamma-bok prackar på en hur man ska se ut,vad man ska köpa och på alla forum på nätet är det bara galningar som skriver och eggar varann. 
 Kännt mig stressad över nästan allt. jobb, försäkringskassan, mammapenning,köpa kläder, föräldrakurser,till vad jag ska äta,inte borde äta,vikt o annan hets. 
 Det får fan vara slut på det nu. 
Allt ordnar sig och sista månaderna ska jag verkligen försöka att bara ta det lungt och njuta. Träffa vänner och familj och passa på att vila istället för att stressa om vilken sorts jäkla säng eller bröstpump jag ska eller om jag ens behöver köpa. 

Igår var jag riktig hemmafru.
Gjorde egen äppelmos ned riktig vanilj ,och en supergod äppelkaka 


Om

Min profilbild

Sambo,mamma till Jacob,Kungsholmsbo,marmor och mässingstokig, kaffeberoende med huvet fullt av ångest,humor,glädje,konstigheter och massa kärlek. Älskar livet!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela