mariaelisabethc.blogg.se

Önskelista

Publicerad 2014-11-29 19:52:19 i Livet,

 Gillar egentligen inte önskelistor. Men fick en förfrågan om jag inte kunde lägga upp nåt. Så här är det enda jag kan komma på. Fast egentligen behöver jag inget. En mysig jul med vänner och familj räcker - ärligt 

Theér från NK


Babyboost


Underlägg Svensk tenn 



Velourset från cubus,fast rosa ^^,








Glöggfika med bebis!

Publicerad 2014-11-29 16:32:31 i Familj, Kärleken, Livet,

Redan lördag?! Och snart är den slut. Vi har hunnit ha mysig glögg och pre-adventsfika med Kristoffer och Vera,fick fina presenter och det bjöds på wienerbröd! Martin är på julbord ikvälloch jag njuter av lite egen tid när Jacob sover i vagnen ute i hallen. Blir en lugn kväll o soffan och inorrn är det 1 a advent! Ska hinna med lite julklappsinköp imorrn också. Tjo vad tiden går! 


Fina skjortan fick Jacob i present! 


Jacob är bäst!

Publicerad 2014-11-27 16:21:42 i Familj, Kärleken, Livet,

 Har hittills varit lite si och så med Jacob och vagnen. Han blir så Katastrof-ledsen så fort han inser att han ligger där nere. Så i tisdags och idag körde jag ny strategi. I med babynestet,bullade upp så han kom lite högre upp med huvet. På ned overallen innan amning och sen när jag lagt i honom - gunga vagnen tills han somnar! Det har funkat! 
I tisdags tog vi oss hela vägen till Fridhemsplan och hann köpa första julklappen. Och idag tog vi oss till Ica,det har varit min största rädsla efter som vi hade en panik-incident där hans första vecka. Men idag hann jag köpa allt jag behövde,gick skitsmidigt i kassan och det gick så bra att vi fortsatte med en promenad i solen efter. Så stolt över mig själv och vår duktiga pojke! Ska sluta oroa mig och istället se det som att visst,han kan börja gråta,men om han gör det så är det inte katastrof. Då kan jag stanna till o amma så lugnar han sig ganska snabbt. <3 


Vår fina fina pojke 





Vår finaste pojke ler!

Publicerad 2014-11-24 15:57:13 i Familj, Kärleken, Livet,

Vilken helg! Är helt slut fortfarande. 
 I lördags drog vi till taxinge. Bjöd på wienerbröd på wienerbrödets dag,o jag som ÄLSKAR dessa bullar! Sen blev vi kvar. Blev bjudna på middag och praliner och myste o gosa med Jacob. Vi hade vår första övernattning och det gick bra. Upp tidigt igår och ner till Gnesta för träff med mormor och morfar och alla andra. Ut på julmarknaden och mötte upp Mimmi och träffa andra fina människor i vimlet. Ingen vidare julstämning men ändå lite glögg o pepparkaka fick vi i oss. Sen middag och sen satte vi oss i bilen och däcka i sängen efter 21. 
Idag var vi på BVC jag och Jacob. Vikten går stadigt uppåt och några centimetrar på längden också. Vår stora fina pojke <3 
 Imorgon ska det bli sol! Hoppas på lång promenad med musik i öronen! 




Männen i mitt liv

Publicerad 2014-11-21 22:10:12 i Familj, Kärleken, Livet,

Delar numer säng med två Kärlekar . En som gärna snoozar många gånger,och så en bebis som är så morgontrött! Han stretchar och sträcker på sig,gnyr och piper. Tänk er Prins John i Robin Hood. Som på julafton. Det är underbart att se.  Imorse när sambo gick vid 8 låg vi kvar till efter 9 och drog oss. Någon hade ju lungt kunnat ligga kvar ett tag till. My gaad. Fick nästa dra upp honom ^^,


Min kärlek 


Matkasse,julångest och bajsblöjor

Publicerad 2014-11-20 15:37:17 i Familj, Kärleken, Livet,

Åter igen grått och skit ute,så idag är vi bara inne. Gosar,myser,sover tätt intill varann. Känner värmen från denna lilla person,så fin och hans bebisdoft och kinderna jag aldrig vill sluta pilla på. 
 Han äter och sover och jag byter blöjan. Det är ju så vi lever just nu. Men han har börjat möta våra blickar,stannar en stund och tittar intensivt. Igår upptäckte han sin mobil med hundarna och musiken. Så koncentrerad. Och har har sett sig själv i spegeln. Och undrar nog vem prinsen i spegeln är ^^,

 Har julångest och jag kan inte släppa den. Många saker är mysigt. Glögg,pepparkakor och lussebullarna. Saffran och sill och julmust och choklad och allt där till. Men inte julklapparna och alla måsten. I år blir det bara några julklappar. Jag orkar inte hetsa och stressa. Med bebis vill jag bara få en lugn och harmonisk helg. Och satsa på nästa år då Jacob är över 1 år. Jul är för barn och inte för en massa vuxna som spelar charader och håller miner för att allt ska bli perfekt och bli arga bara för att traditioner bryts. 
 
 Där emot har jag beställt hem matkasse från Linas! Ska bli så roligt och testa och så mycket lindrigare o få det till dörren! Guld! 


Här var det drygt 1 månad kvar.
Älskade min mage hör,lagom stor <3 



BabyBjörn - prisa Gud!

Publicerad 2014-11-19 15:31:11 i Familj, Kärleken, Livet,

 Idag har vi kommit ut på en långpromenad! Igår också Och vi tar lite i taget. Jacob gillar vagnen men inte själva placerandet i vagnen. Där måste bi öva varje dag och nu 2 dagar i rad har det funkar jättebra. Bara han sover innan själva i-läggningen. 
 I förrgår fick vi hem ett helt lass med roliga prylar. Babygym,kläder,leksaker och framför allt en BabyBjörn! Testade den idag när jag skulle fixa lite lunch och den är perfekt! Kunde amma samtidigt o efter 3 min sov han o sov i säkert 30 min innan jag blev gos-sugen och tog ur han. Guld värd!! 

 Under tiden går dagarna ganska fort. Det är sova,amma,gosa,mycket kiss o bajs och lite promenad och sen mera gos och amma, 
Där emellan har vi skickat in namnpapper till Skatteverket och fixat ett sparkonto till Jacob. Idag blir han 3 veckor,och imorgon kommer första barnbidraget! Wihoo! 




Trotsar mörkret!!

Publicerad 2014-11-18 09:58:05 i Familj, Kärleken, Livet,

Status; Trött mamma,bebis ligger i babynestet och snusar och fiser,jag har dagen till ära klätt mig och satt upp håret och ser någorlunda proper ut OCH jag skiter o vad alla säger om att det är för tidigt,men nu är ena adventsstjärnan uppe i vardagsrummet! In med ljuset! 

Hej advent och jul!



Inget enkelt,inga rutiner

Publicerad 2014-11-16 18:48:53 i Familj, Kärleken, Livet,

 Det är svårt att släppa och koppla bort vissa av sina personlighetsdrag och försöka vara NU! Jag tänker alltid framåt,dagdrömmer. Det är lite svårt med en liten bebis. Jag vet att jag måste bli mera nu för att hitta mig själv i den här nya vardagen. Jag ska öva och öva och njuta av nuet. 
Vi har den finaste lilla plutten <3

17 dagar som mamma

Publicerad 2014-11-14 14:06:02 i Familj, Livet,

Sitter i soffan med min lilla prins brevid mig. Han ligger och snusar gott,verkar som han tar ikapp sina sovtimmar som inte blev av igår natt. Inatt sov han hela 4 timmar i streck i sin egna säng. Vi försöker verkligen. Varje kväll lägger jag honom gemte mig och ammar han tills han somnar och sen försöker vi flytta över honom till babynestet i sin säng. Alla rekommendationer på att man INTE ska ha bebisarna i samma säng som oss,det är svårt. Han är ju så liten fortfarande,bara knappt 3 veckor. Han vill ha närhet och värme. Och vill verkligen inte sova själv flest av försöken. Känns som att jag så gärna vill att allt ska klaffa och funka från början och känner mig alltid lite dum att han han faktisk sover i vår säng,men tids nog kommer han ju sova i sin säng. 
Eller? Fler har ju säkert sina små gemte sig i sängen ? 



<3


Första besöket på BVC

Publicerad 2014-11-13 20:28:47 i Familj, Kärleken, Livet,

 Okej. Första riktiga testet. Idag var det min tur att ta mig och Jacob till BVC här på Kungsholmen. Efter en usel och orolig natt var vi väldigt trötta. Satt klockan 06 redan framför Nyhetsmorgon  ,tusen tack för att Nyhetsmorgon på TV4 finns! Vad skulle en nybliven,ammande mamma göra annars? Gick upp tidigt och såg till att vara redo vid 10 ifall det skulle uppstå några blöjbyten eller så. Men han somna efter ammning och vips ner i vagnen och somna! Så vi gick lite sakta och var framme alldeles för tidigt så jag tog en extra promenad. 
 In och det var bebisar överallt! Ser så fram emot när föräkdrargruppen börjar i januari! Lilleman hade iallafall gått upp ännu mer i vikt! Duktig kille! 
 Blev lite mer utmaning att ta sig där ifrån med en ledsen kille men vi kom hem tillslut. Käka lunch och tig igen lite sömn på eftermiddagen. Vilket Skitväder det är?! Natt hela dagen? 
 Imorgon fredag och sen 2 dagar med pappa igen! 



Kärlek!!!





Första barnvagnspromenaden solo!

Publicerad 2014-11-12 15:38:13 i Familj, Kärleken, Livet,

 Första dagen solo och jag fick sovmorgon och Jacob tog ännu längre sovmorgon. Vi har tränat att ligga på mage,gosat och varit på promenad i 45 min. Min första,solo. Det gick bra. Lite grinig men så fort han känner den friska luften är det som han däckar totalt och han sover fortfarande i vagnen ute o hallen. Firade promenaden med lite choklad och hann steka ett gäng pannkakor. Martin kommer hem sent sin första dag då det blir enkel snabb middag mellan amning och blöjbyten. 
Imorgon ska vi till BVC och väga lillskrutten! 


Så jäkla mörkt ute nu?! Inte ens 16.00


Mammaledig och redo för vinterusk!

Publicerad 2014-11-10 19:41:26 i Kärleken, Livet,

Tiden bara springer. Redan 10 november. Vi har investerat i nya adventsstjärnor i guld och jag har gjort klart vad för julklappar som ska köpas. 
Jag och Martin har investerat i varma vinterskor perfekta för snö och slask och jag har köpt gosigaste vintermössan. 
 Martins sista pappadag imorgon. Separationsångest ^^_











Martins första Fars dag <3

Publicerad 2014-11-09 11:53:28 i Kärleken, Livet,

 Frukost för pappa Martin och presenter! Vi lyckades tajma Fars dag riktigt bra så jag och Jacob bjöd pappa på frukost och lite presenter. 
Nu ligger jag och bebis i sängen och jag tar igen lite sömn från nattens bravader. Vi försöker få han att sova i sin egen säng och tar en natt i taget. Tålamod och tupplur på dagen. Idag blir det utflykt och sen njuter vi av Martins två sista pappadagar <3



Fars dag-frukost,vår första som familj <3


Vårt barn har många namn

Publicerad 2014-11-06 17:04:04 i Kärleken, Livet,

 Idag har mormor och morfar träffat Jacob för första gången,i söndags farmor och farfar. <3 
 Vi bjöd på tårta eftersom mormor fyller idag och vi fick presenter och hade mys i soffan med Jacob hela eftermiddagen. Ute faller snöblandat regn och idag satte jag upp ljusslingan på den franska balkongen. 

Vi myser med Jacob hela dagarna. Vi kallar han allt. 
Mysis,Jacko,bebis,bajsis,kissis,baby Jesus,jacko chan,pluttis. <3 






1 vecka som mamma

Publicerad 2014-11-05 18:25:56 i Kärleken, Livet,

För exakt 1 vecka sen titta vår lillprins ut. Tiden flyger och alla dagar är amma,kiss,bajs och massa mys. 
Vi har verkligen fått en väldigt snäll pojke med runda kinder som jag bara kan dö för,hans lilla huvud med allt hår och hans fina lilla mun och näsa. Så liten och bara så vacker. 


Jacob 1 vecka 


Jacob 5 dagar gammal

Publicerad 2014-11-03 18:55:45 i Kärleken, Livet,

Dagarna flyger. För 1 vecka sen hade början på värkarna startat och sen var han ute på onsdagen 18,17. 
 Han är den finaste vi sett. Och hittills en storätare,älskar att åka bil och gillar långa promenader till affären. Han är en storkissare och storbajsare och har de finaste och goaste runda kinder och är vackrast i världen. 
Bebisbubblan är väldigt mysig och Jacob har världens snällaste och bästa pappa <3





 

Om

Min profilbild

Sambo,mamma till Jacob,Kungsholmsbo,marmor och mässingstokig, kaffeberoende med huvet fullt av ångest,humor,glädje,konstigheter och massa kärlek. Älskar livet!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela